Design SuiteSchetsstijlen bewerken

Weergavebalk

Schetsstijl - instellingen

Weergave > Rendering

Ctrl+Shift+Alt+S (Windows)

Cmd+Shift+Option+S (Mac)

Je kan de instellingen voor de schetsstijlen uit de bibliotheek naar wens aanpassen. Om een nieuwe schetsstijl te creëren, geef je een unieke naam in.

Schetsstijlen verschijnen pas in het Hulpbronnenbeheer nadat een schetsstijl-gerelateerde optie geselecteerd is geweest.

Om een schetsstijl te bewerken:

Selecteer het commando.

Als er een andere rendermethode actief is, kan je ook het commando selecteren onder Instellingen voor de andere rendermethodes in het menu Actieve rendermethode op de weergavebalk.

Het dialoogvenster ‘Schetsstijl’ wordt geopend.

Selecteer een stijl en klik op de knop Bewerk.

Het dialoogvenster ‘Schetsstijl’ wordt geopend. In de voorvertoning zie je het effect van je wijzigingen aan de schetstijl.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Naam

Als je een schetsstijl uit de bibliotheek bewerkt en een nieuwe naam geeft, wordt er een nieuwe stijl gecreëerd. Zorg dat de naam die je opgeeft, uniek is in het document.

Lijnen

Verschuiving

Verplaats de schuifknop naar rechts om de geschetste weergave van de lijnen verder van hun originele positie te verplaatsen.

Dichtheid

Verplaats de schuifknop naar rechts om de lengte van de geschetste lijnen te verkorten. Hoe meer van deze lijnen, hoe groter het effect van verschuiving.

Willekeur

Verplaats de schuifknop naar rechts om de willekeur van bovenstaande parameters te vergroten.

Uiteinden

Oversteken

Verplaats de schuifknop naar rechts om de lengte van de geschetste lijnen te verkorten.

Inkorten

Verplaats de schuifknop naar rechts om de lijnen meer in te korten ten opzichte van de eindpunten.

Willekeur

Verplaats de schuifknop naar rechts om de willekeur van bovenstaande parameters te vergroten.

Of: klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Bewerk in het contextmenu. Je kan het Hulpbronnenbeheer ook gebruiken om schetstijlen te verwijderen en/of te vervangen (zie Hulpbronnen verwijderen of vervangen).

Schetsstijl

Schetsstijlen op maat creëren