Design SuiteHulpbronnen exporteren

Als je hulpbronnen op maat creëert en deze regelmatig opnieuw gebruikt, kan het handig zijn om ze te ordenen in hulpbronnenbibliotheken. Je kan deze bibliotheken nadien toevoegen aan je Favorieten, Gebruikersbibliotheek of Werkgroepbibliotheek en via deze locatie makkelijk hulpbronnen raadplegen. Zie Concept: Bibliotheken.

Als je over een Vectorworks-uitbreidingsmodule beschikt, kan je het commando Exporteer gebruiken om een of meer hulpbronnen of hulpbronnenmappen uit het actieve bestand naar een ander bestand te exporteren zonder daarbij het doelbestand te openen.

Om hulpbronnen of hulpbronnenmappen te exporteren:

Selecteer het actieve bestand in de groep ‘Geopende bestanden’ van het Hulpbronnenbeheer.

Selecteer een of meer hulpbronnen of hulpbronnenmappen die je wilt exporteren.

Klik dan met de rechtermuisknop op de items en selecteer het commando Exporteer in het contextmenu.

Het dialoogvenster ‘Exporteer hulpbron’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Doel

In deze lijst worden Recent geëxporteerde bestanden, Bibliotheek en Geopende bestanden weergegeven. Selecteer een bestand in de lijst en klik op OK of klik op de knop Bladeren om een bestand uit een andere locatie te selecteren.

Als je de hulpbron wilt exporteren naar een van de mappen met standaardinhoud in de gebruikersmap (Bibliotheek\Standaarden), plaats je het bestand in een submap (indien bestaande).

Bladeren

Klik op deze knop om een andere locatie op te geven voor de geëxporteerde hulpbronnen.

Behoud mappenstructuur

Vink deze optie aan om bij het exporteren de mappenstructuur van de geëxporteerde hulpbron (in diens bronbestand) te behouden.

Als het actieve bestand reeds een hulpbron met dezelfde naam bestaat, wordt een dialoogvenster geopend om het naamconflict op te lossen (zie Naamconflicten tussen hulpbronnen).

Exporteren d.m.v. slepen

Een snelle manier om te exporteren is door simpelweg een of meer hulpbronnen te selecteren en verslepen vanuit eender welk bestand naar eender welk ander bestand (of map) in de groepen Geopende bestanden, Favorieten, Gebruikersbibliotheek of Werkgroepbibliotheek. Als je een hulpbron naar de Premium- of Vectorworksbibliotheek tracht te exporteren, verschijnt er een waarschuwing.