Zoek het interne nulpunt

Locatie

Zoek het interne nulpunt

Extra > Nulpunt

Mogelijk kom je tekeningen tegen waarin de objecten op enkele kilometers afstand van elkaar en/of van het interne nulpunt van de tekening liggen. Met het commando Zoek het interne nulpunt kan je gemakkelijk het interne nulpunt lokaliseren.

Om het interne nulpunt ten opzichte van zichtbare objecten:

Zorg dat een ontwerplaag is ingesteld als actieve laag en selecteer het commando.

Het aanzicht wordt gewijzigd. Het wordt indien nodig gewijzigd in 2D/Planaanzicht en gecentreerd op het interne nulpunt. De zoomfactor wordt zo ingesteld dat de momenteel zichtbare objecten op het scherm te zien blijven.

Als in de Voorkeuren Vectorworks: Categorie Weergave de optie Toon intern nulpunt niet is aangevinkt, wordt deze nu automatisch ingeschakeld.

Als de objecten te ver weg van het interne nulpunt liggen, gebruik dan het commando Centreer de tekening op het interne nulpunt om het probleem op te lossen.

Centreer de tekening op het interne nulpunt

Gebruikersnulpunt

Concept: Intern nulpunt en gebruikersnulpunt

De tekening geolokaliseren