Meervoudige extrusie

Sneltoets

Meervoudige extrusie

Model

Ctrl + Alt + E (Windows)

Cmd + Option + E (Mac)

Met het commando Meervoudige extrusie kan je piramides, sferen en andere soortgelijke objecten creëren vetrekkende vanuit een reeks 2D-objecten. Je kan een 2D-locus (constructiepunt) gebruiken om de extrusie spits naar een punt toe te laten lopen.

Tijdens het extrusieproces worden de segmenten van de verschillende objecten verbonden om een extrusie te creëren. Wanneer de tekenvolgorde van een of meer segmenten in de war raakt, kan het commando een ongewenst resultaat opleveren (zoals een verdraaide extrusie). Dit kan je oplossen door de objecten om te zetten naar open polygonen voordat je de Meervoudige extrusie uitvoert.

Om een meervoudige extrusie te creëren:

Selecteer de 2D-objecten die je wilt extruderen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Creëer extrusie’ wordt geopend.

Bepaal de Hoogte van de extrusie en wijzig eventueel de afmetingen langs de X- of Y-as.

Vectorworks zal het object dat je het eerst creëerde en dat zich helemaal onderaan bevindt, extruderen naar het object dat je daarna creëerde (het tweede object in de tekenvolgorde). Dit gaat zo verder tot het laatste object is geëxtrudeerd en je een enkel 3D-object overhoudt.

Single extrude

Extrusie langs pad

Conische extrusie

Kettingextrusie