Design SuiteAnalyse van hellingen

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Helling

Vectorworks Architectuur en Spotlight: set Architectuur

Landschap: Landschap en Aanduidingen

De met het gereedschap Helling geplaatste aanduidingen kunnen gebruikt worden om de hellingen in een tekening te analyseren en om kritische hellingen te identificeren. Hellingen of hoogtes die buiten een bepaald bereik vallen, kunnen aangeduid worden met een kleur of geselecteerd worden.

Om een analyse van de hellingen in de tekening uit te voeren:

Activeer het gereedschap.

Klik op de knop Instellingen. Of: klik op de knop Instellingen in het Infopalet van een geselecteerde helling.

Het dialoogvenster ‘Helling’ wordt geopend. Klik op het tabblad kenmerken en stel de parameters voor de analyse in.

De parameters voor de overige kenmerken van de helling zijn beschreven in Globale instellingen van hellingen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Analyse

Resultaat

Geef aan hoe je het resultaat van de analyse wilt visualiseren.

Wijzig kleur

Vink deze optie aan om kritische objecten gekleurd weer te geven. Selecteer de te gebruiken kleur.

Selecteer

Vink deze optie aan om kritische objecten te selecteren.

Toepassen op

Geef de criteria op voor kritische hellingsobjecten.

Hellingen buiten bereik (%)

Vink deze optie aan om hellingen te markeren die buiten een bepaald bereik vallen. Geef de waarden voor dit bereik op.

Hoogtes buiten bereik

Vink deze optie aan om hoogten te markeren die buiten een bepaald bereik vallen. Geef de waarden voor dit bereik op.

Kruisende hellingsaanduidingen

Vink deze optie aan om hellingsobjecten op kruisingen te analyseren en te markeren.

Hellingsobjecten die niet aan de criteria voldoen, worden als kritisch beschouwd en worden aangeduid met een kleur of worden geselecteerd, naargelang je instelling.

Helling en hoogtevan een terreinmodel berekenen

Globale instellingen van hellingen

Hellingen invoegen

De hoogte van een helling bewerken

3D-loci creëren op basis van een helling

De grafische instellingen van een terreinmodel aanpassen