Design SuiteDe hoogte van een helling bewerken

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Bewerk

Helling

Vectorworks Architectuur en Spotlight: set Architectuur

Landschap: Landschap en Aanduidingen

Als je na het plaatsen van een of meer hellingen de hoogte van het terreinmodel wijzigt, is het niet nodig om de bestaande hellingen te vervangen. Je kan in zo’n geval de hoogte wijzigen van het eindpunt van één helling, of een afstand opgeven ten opzichte van de hoogte van een aantal geselecteerde (of alle) hellingen in de tekening.

De aanduidingen moeten een geldige schaal hebben om de hoogte van een helling te kunnen wijzigen. Wordt het dialoogvenster ‘Bewerk hoogte’ niet geopend, geef dan een hogere schaalfactor op voor de aanduiding.

Om de hoogte van een helling te wijzigen:

Activeer het gereedschap en selecteer de methode.

Klik op het begin- of eindpunt van een helling.

Stel in het dialoogvenster ‘Bewerk hoogte’ de gewenste parameters in om de hoogte te bewerken.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Hoogte van het geselecteerde eindpunt

Selecteer deze optie om de hoogte van het geselecteerde eindpunt te bewerken.

Afstand t.o.v. hoogte van de geselecteerde aanduidingen

Selecteer deze optie om de hoogte van de geselecteerde aanduidingen met een opgegeven afstand te vermeerderen of verminderen.

Afstand t.o.v. hoogtes voor alle aanduidingen

Selecteer deze optie om de hoogte van alle aanduidingen met een opgegeven afstand te vermeerderen of verminderen.

Helling en hoogtevan een terreinmodel berekenen

Globale instellingen van hellingen

Hellingen invoegen

Analyse van hellingen

3D-loci creëren op basis van een helling