Design SuiteHelling en hoogtevan een terreinmodel berekenen

Het gereedschap Helling is beschikbaar in alle Vectorworks-uitbreidingsmodules, maar de toepassing ervan op een terreinmodel vereist bijkomende functies die alleen ondersteund worden door de modules Landschap en Architectuur.

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Helling

Vectorworks Architectuur en Spotlight: set Architectuur

Landschap: Landschap en Aanduidingen

Pas dit gereedschap toe op een terreintekening om aanduidingen voor hellingen te creëren.

Je kan ook netwerken van verbonden hellingen creëren om de kenmerken van hellingen over een groter oppervlak weer te geven. Hellingen kunnen gebruikt worden in combinatie met een terreinmodel (de hoogte wordt automatisch van het terreinmodel afgelezen) en kunnen het terreinmodel ook beïnvloeden. Als het terreinmodel nog niet bestaat, is het mogelijk 3D-loci te creëren op basis van de hoogte van de hellingen die op hun beurt kunnen dienen voor de creatie van een terreinmodel.

Methode

Omschrijving

Creëer

Selecteer deze methode om de helling in de tekening te plaatsen.

Bewerk

Selecteer deze methode om geplaatste hellingen te bewerken.

Bijwerken

Selecteer deze methode om de helling bij te werken.

Instellingen

Klik op deze knop om de instellingen voor het gereedschap aan te passen.

Globale instellingen van hellingen

Hellingen invoegen

De hoogte van een helling bewerken

Analyse van hellingen

3D-loci creëren op basis van een helling