Design SuiteInstellingen van een trap opnemen en toekennen

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Instellingen opnemen

Trap (uitgebreid)

Vectorworks Architectuur en Landschap: set Architectuur

Spotlight: Manueel toevoegen aan werkomgeving (zie Werkomgevingen creëren en bewerken)

Je kan specifieke instellingen van een trap opnemen en toekennen aan een andere trap.

Om instellingen van een trap op te nemen en toe te kennen:

Activeer het gereedschap en selecteer de methode.

Klik op de knop Instellingen om via het tabblad Overnemen de instellingen te selecteren die je wilt overnemen naar een andere trap.

Dit tabblad is niet beschikbaar wanneer je het instellingenvenster via het Infopalet opent.

Ga naar het tabblad Overnemen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Instellingen

Vink de instellingen aan die je wilt overnemen naar de nieuwe trap.

Alles/Geen

Gebruik deze knoppen om alle instellingen in één keer te selecteren of deselecteren.

Aangeduide waarden worden standaard

Vink deze optie aan om alle aangevinkte instellingen als standaardwaarden te gebruiken voor het gereedschap Trap (uitgebreid).

Voor alle trappen in de tekening

Vink deze optie aan om alle aangevinkte instellingen toe te passen op alle trappen in de tekening.

Vink de instellingen aan die je wilt overnemen. Bepaal daarbij of je deze instellingen als standaardwaarden wilt gebruiken en/of je ze wilt toepassen op alle trappen in de tekening.

Klik terwijl de methode Instellingen opnemen is ingeschakeld op de trap met de gewenste kenmerken.

De cursor verandert hierbij in een pipet en het bronobject ligt rood op.

Selecteer vervolgens de methode Instellingen toekennen in de Methodebalk en plaats de cursor op het doelobject.

Tip: Door de alt-toets (Mac) of de Ctrl-toets (Windows) in te drukken kan je wisselen tussen de methodes Instellingen toekennen en Instellingen opnemen.

Klik op de trap waaraan je de opgenomen kenmerken wilt toekennen.

Bewaarde sets voor trapinstellingen gebruiken

Een trap als een symbool bewaren

Minimum- en maximumwaarden instellen voor de geometrie van de trap

Een uitgebreide trap creëren