Design SuiteBewaarde sets voor trapinstellingen gebruiken

Je kan de huidige instellingen van de tabbladen 2D-instellingen, Constructie, Leuningen en Grafische kenmerken als een set bewaren om ze later opnieuw te gebruiken. Instellingen van parameters worden alleen voor het actieve tabblad bewaard en toegepast, niet voor de volledige instellingendialoog. Ook de minimum-/maximumwaarden voor de trap kunnen als een set worden bewaard.

Om bewaarde sets te gebruiken:

Open het dialoogvenster ‘Instellingen’ voor trappen en selecteer het gewenste tabblad.

In het bovenste gedeelte van het dialoogvenster vind je opties voor bewaarde sets.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Instellingen

Hier zie je de naam van de huidige bewaarde set; om een andere bewaarde set te gebruiken, selecteer je deze uit de keuzelijst.

Naast de mogelijkheid om je eigen sets te creëren, voorziet Vectorworks voor elk tabblad standaardsets met logische, vaak gebruikte instellingen. <Actieve instellingen> betekent dat er geen set geselecteerd is en de huidige instellingen in het dialoogvenster gebruikt worden.

Bewaar

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Bewaarde sets’ te openen en de huidige instellingen te bewaren. De bewaarde set wordt toegoevoegd aan de lijst Sets. Om de instellingen van één van je eigen bewaarde sets te vervangen door de huidige instellingen in de dialoog, kies je de optie Vervang set en selecteer je de set die je wilt vervangen.

Beheer

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Sets’ te openen waarin je bewaarde sets kunt hernoemen of verwijderen. Selecteer een naam uit de lijst en klik vervolgens op één van de knoppen.

Als bij het hernoemen van een set blijkt dat de opgegeven naam reeds bestaat, wordt je bevestiging gevraagd om de reeds bestaande set door de nieuwe set te vervangen.

Een trap als een symbool bewaren

Minimum- en maximumwaarden instellen voor de geometrie van de trap

Instellingen van een trap opnemen en toekennen

Een uitgebreide trap creëren