Design SuiteEen trap als een symbool bewaren

Je kan een trapsamen met al zijn instellingen bewaren als een symbool, dat je nadien opnieuw kunt gebruiken in het huidige bestand of in een bibliotheekbestand. De trap wordt bewaard als een rood symbool en verandert bij het invoegen in een parametrisch object met voorgedefinieerde parameters. Zie Concept: Vectorworks symbolen.

Om een trap als een symbool te bewaren:

Klik in het dialoogvenster ‘Instellingen trap’ op de knop Bewaar als symbool.

Het dialoogvenster ‘Symbool’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Doel

Kies of je het symbool in het huidige document wilt bewaren of in een bibliotheekbestand in de gebruikersmap.

Bewaar als symbool in het huidige document

Selecteer deze optie om het object te bewaren als een symbool in het huidige document.

Bewaar als sjabloon in bibliotheek

Selecteer deze optie om het object als een sjabloonbestand te bewaren in de gebruikersmap. Bij het bewaren wordt de exacte locatie van het bestand weergegeven.

Naam

Geef een naam op voor het symbool.

Symbolenmap

Selecteer de symbolenmap waarin je het symbool wilt bewaren; de beschikbare symbolenmappen in het huidige document worden hiërarchisch weergegeven. Wanneer je een map kiest, verschijnt onder het veld een lijst met alle submappen binnen de geselecteerde map.

Lijst symbolenmappen

Dit is de lijst van de beschikbare submappen binnen de geselecteerde symbolenmap. Selecteer de locatie waar je het nieuwe symbool wilt bewaren.

Nieuwe hulpbronnenmap

Klik op deze knop om een nieuwe symbolenmap te creëren in het huidige document; geef een naam aan de map.

Open

Klik op deze knop om de geselecteerde symbolenmap te openen.

Kies om de trap te bewaren in het huidige document of in een bibliotheekbestand.

Om het symbool te bewaren in een bibliotheekbestand, selecteer je de optie Bewaar als sjabloon in bibliotheek en geef je een naam op voor het symbool. Je kan het symbool hierna terugvinden in de keuzelijst Selecteer symbool van het tabblad Algemeen, alsook in de Gebruikersbibliotheek van het Hulpbronnenbeheer. Bibliotheekbestanden kunnen uitgewisseld worden tussen gebruikers.

Om het symbool in het huidige bestand te bewaren, selecteer je de optie Bewaar als symbool in huidige document. Vervolgens geef je een naam aan het symbool en duid je de symbolenmap aan waarin je het symbool wilt bewaren. Dubbelklik hiervoor op de naam van de geselecteerde symbolenmap. Je kan het symbool hierna terugvinden in de keuzelijst Selecteer symbool van het tabblad Algemeen, alsook bij de categorie ‘Geopende bestanden’ van het Hulpbronnenbeheer. Symbolen kunnen uitgewisseld worden door ze vanuit het Hulpbronnenbeheer te exporteren (zie Hulpbronnen exporteren).

Bewaarde sets voor trapinstellingen gebruiken

Minimum- en maximumwaarden instellen voor de geometrie van de trap

Instellingen van een trap opnemen en toekennen

Een uitgebreide trap creëren