Paletten tijdelijk verbergen

Om de beschikbare tekenzone te vergroten kan je de paletten en losgekoppelde tabbladen die je niet nodig hebt automatisch verbergen, en dan makkelijk opnieuw weergeven wanneer nodig. Zowel zwevende als gekoppelde paletten en tabbladen hebben de "automatisch verbergen" functie.

Windows

Om gekoppelde of zwevende paletten automatisch te verbergen:

Klik op de knop Automatisch verbergen in de titelbalk van het palet om de functie in te schakelen. Als het palet gekoppeld is, worden de titelbalk of tabbladnamen verticaal weergegeven aan de rand van het toepassingsvenster.

Functie Automatisch verbergen ingeschakeld voor een gekoppeld palet met meerdere tabbladen

Je kan een verborgen palet tijdelijk weergeven door met de aanwijzer over de titelbalk te bewegen. Als je de aanwijzer buiten het palet verplaatst, wordt het palet opnieuw verborgen. Als het palet meerdere tabbladen heeft, wordt alleen het tabblad onder de cursor weergegeven.

Om de functie Automatisch verbergen uit te schakelen, klik je opnieuw op de knop Automatisch verbergen.

Zwevend palet met de functie Automatisch verbergen ingeschakeld (boven) en uitgeschakeld (onder)

Mac

Paletten minimaliseren

Voor zwevende paletten en losgekoppelde tabbladen klik je op het plus- of minteken ( ) in de titelbalk van een palet om te wisselen tussen een weergave op volledige grootte of geminimaliseerd.

Als je wilt dat geminimaliseerde paletten automatisch openen als de cursor er overheen beweegt, selecteer dan Verberg zwevende paletten automatisch zoals hieronder beschreven.

Verberg zwevende paletten automatisch

Commando

Pad

Verberg zwevende paletten automatisch

Venster > Paletten

Om geminimaliseerde zwevende paletten automatisch te verbergen:

Selecteer het commando.

Je kan een geminimaliseerd palet tijdelijk weergeven door met de aanwijzer over de titelbalk te bewegen. Als je de aanwijzer buiten het palet verplaatst, wordt het palet opnieuw verborgen.

De automatisch verbergen functie is alleen van toepassing op geminimaliseerde paletten.

Verberg gekoppelde paletten automatisch

Commando

Pad

Verberg gekoppelde paletten automatisch

Venster > Paletten

Om gekoppelde paletten automatisch te verbergen:

Selecteer het commando om alle gekoppelde paletten te verbergen. Als je de cursor over een rand van het toepassingsvenster beweegt, worden de daar gekoppelde paletten tijdelijk weergegeven voor gebruik en weer verborgen als je de cursor weghaalt.

Functies van paletten

Vectorworks werkomgevingen