Functies van paletten

Personaliseer je werkomgeving door de elementen en gereedschappen die je het meest gebruikt, binnen handbereik te plaatsen.

De meeste paletten en tabbladen kan je vergroten of verkleinen zoals vensters in Windows of Mac.

Bovendien kan je paletten en individuele tabbladen op multifunctionele verbergen wanneer u ze niet nodig heeft (zie Paletten en tabbladen weergeven en verbergen).

Individuele tabbladen kunnen worden losgescheurd van multifunctionele paletten en vrij in de tekenzone worden geplaatst. Ook de volgorde van de tabbladen in een palet kan worden aangepast (zie Tabbladen losscheuren en opnieuw koppelen).

Het is mogelijk om paletten en Ontkoppel tabbladen aan het programmavenster te koppelen (zie Paletten koppelen).

Gereedschappenpaletten hebben een speciale reeks functies; deze zijn beschreven in Functies van gereedschapspaletten.

De volgende besturingselementen zijn beschikbaar in de titelbalk van de meeste paletten:

Paletmenu : Bevat opties om de weergave van het palet te regelen, evenals andere functies die specifiek zijn voor het palet.

Knop automatisch verbergen (alleen Windows) : Schakelt tussen een weergave die altijd op volledige grootte is, of een weergave die wordt geminimaliseerd tenzij de cursor boven het palet staat (zie Paletten tijdelijk verbergen).

Knoppen voor minimaliseren/maximaliseren (alleen Mac) : Voor zwevende paletten en losstaande tabbladen, om te schakelen tussen een weergave op volledige grootte of geminimaliseerd (zie Paletten tijdelijk verbergen).

Contextmenu (Windows): Klik met de rechtermuisknop op de titelbalk voor opties om het palet te koppelen, automatisch te verbergen of manueel te verbergen.

Telkens je Vectorworks afsluit, zullen de huidige posities en instellingen van de paletten automatisch per werkomgeving bewaard worden in een bestand in je gebruikersmap ([Gebruiker]\Settings\SavedSettings.xml). De instellingen in dit bestand overschrijven de oorspronkelijke paletinstellingen van de werkomgeving. Indien je de oorspronkelijk werkomgeving wilt gebruiken, klik je in het tabblad ‘Algemeen’ van Voorkeuren Vectorworks op de knop Herstel gebruikersinstellingen (zie Voorkeuren Vectorworks: Categorie Sessie).

Paletten en gereedschappensets

De instellingen en positie van paletten bewaren

Vectorworks werkomgevingen