De instellingen en positie van paletten bewaren

Locatie

Bewaar posities paletten

Venster > Paletten

Wanneer je tevreden bent met de instellingen van je werkomgeving, kan je de positie van de paletten en andere instellingen bewaren. Als CAD manager wil je bijvoorbeeld een gepersonaliseerde werkomgeving creëren - met specifieke instellingen voor de paletten - waarmee alle nieuwe gebruikers kunnen werken.

Merk op: telkens je Vectorworks afsluit, zullen de huidige posities en instellingen van de paletten automatisch per werkomgeving bewaard worden in een bestand in je gebruikersmap ([Gebruiker]\Settings\SavedSettings.xml). De instellingen in dit gebruikersbestand zullen de instellingen in het bestand van de werkomgeving op maat overschrijven. Bijgevolg zullen de paletten de volgende keer dat je Vectorworks opent, precies zo staan als op het moment dat je Vectorworks afsloot.

Indien je de oorspronkelijk werkomgeving wilt gebruiken, klik je in op de knop Herstel gebruikersinstellingen vanuit Voorkeuren Vectorworks: Categorie Sessie.

Om de gebruikersinstellingen en positie van de paletten voor een bepaalde werkomgeving te bewaren:

Personaliseer de werkomgeving door middel van het menucommando Bewerk de actieve werkomgeving (Werkomgevingen creëren en bewerken).

Geef paletten en tabbladen weer of verberg ze, en stel naar wens paletposities in; zie Functies van paletten.

Bepaal hoe de gereedschapspaletten worden weergegeven en gerangschikt, en stel de invoegopties in (zie Functies van gereedschapspaletten).

Voor het infopalet, selecteer het tabblad dat actief moet zijn wanneer je het palet opent, en plaats het scheidingsteken manueel in het tabblad Gegevens.

Stel de weergave en indeling van het Hulpbronnenbeheer in en bepaal welke zijvensters worden weergegeven (zie Resource Manager layout).

Voor het Navigatiepalet (Vectorworks-uitbreidingsmodule vereist) dselecteer het tabblad dat actief moet zijn wanneer je het palet opent.

Wanneer je klaar bent met het positioneren en instellen van de verschillende paletten, selecteer je het menucommando het commando om naar Er verschijnt een bericht dat je laat zien op welke locatie in de gebruikersmap je wijzigingen aan de werkomgeving werden bewaard.

Paletten en gereedschappensets

Vectorworks werkomgevingen