Voorkeuren standaard zichtvensters instellen

Commando

Pad

Creëer standaard zichtvensters

Bestand > Documentinstellingen

Bouwlagen moeten worden gemaakt voordat standaard zichtvensters worden gecreëerd (zie 3D-model opmaken met bouwlagen). De standaard zichtvenster schaal en bladrandinstellingen kunnen worden ingesteld voordat standaard zichtvensters aan een project worden toegevoegd.

Om voorkeuren zichtvensters in te stellen:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster Creëer standaard zichtvensters wordt geopend.

Klik op Instellingen.

Het dialoogvenster voor Creëer zichtvenster wordt geopend. De voorkeuren zijn van toepassing wanneer zichtvensters worden toegevoegd aan de lijst voor opname in het project.

Stel de standaardschaal in voor elk type zichtvenster. Om automatisch een bladrandobject toe te voegen aan elke presentatielaag, klik je op Bladrand selectie; selecteer de stijl in de Hulpbronnenkiezeren en, indien van toepassing, stel de tekengrootte in. De schaalinstellingen beïnvloeden alleen de zichtvenster schaal, niet de laagschaal van eventuele modellagen.

Creating standard viewports

Standaard zichtvensters