Achtergronden op basis van afbeeldingen creëren

Alleen afbeeldingen met een geschikt bestandsformaat (zie Texturen creëren op basis van afbeeldingen) kunnen als Renderworksachtergrond gebruikt worden.

Om een achtergrond op basis van een afbeelding te creëren:

Creëer de hulpbron voor de achtergrond zoals beschreven in Renderworksachtergronden creëren.

Selecteer bij Achtergrond de optie ‘Afbeelding’.

Selecteer een nieuwe afbeelding, een afbeelding uit de bibliotheek of uit het huidige bestand.

Bepaal in het dialoogvenster ‘Afbeelding’ de hoogte en breedte van de afbeelding. In tegenstelling tot een panoramische afbeelding, blijft dit type achtergrond in het midden van de pagina staan en past zich niet aan wanneer je wisselt naar een 3D-aanzicht.

Je kan ook een afbeelding gebruiken die reeds voor een andere hulpbron werd geïmporteerd en nog in het bestand aanwezig is. Selecteer hiervoor de optie Hergebruik een afbeelding van een andere hulpbron in het dialoogvenster ‘Selecteer afbeelding’. Het dialoogvenster ‘Afbeelding’ wordt geopend. Dit geef je de mogelijkheid om de eigenschappen van de afbeelding bewerken (zie Texturen creëren op basis van afbeeldingen voor meer informatie).

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Breedte

Geef de breedte van de afbeelding op. Deze waarde wordt uitgedrukt in de opgegeven eenheden van het document (inches of milimeter). Wanneer je de breedte wijzigt, wordt de hoogte automatisch aangepast om de huidige verhouding te behouden.

Hoogte

Geef de hoogte van de afbeelding op. Deze waarde wordt uitgedrukt in de opgegeven eenheden van het document (inches of milimeter). Wanneer je de hoogte wijzigt, wordt de breedte automatisch aangepast om de huidige verhouding te behouden.

Vervang afbeelding

Klik op deze knop om een andere afbeelding te selecteren.

Beeldeffecten

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Beeldeffecten’ te openen. Hier kan je makkelijk en snel de weergave van de afbeelding aanpassen.

Spiegel horizontaal / verticaal

Klik op deze knop om de afbeelding horizontaal te spiegelen.

Roteer

Klik op deze knop om de afbeelding 90° te roteren.

Inverteer

Klik op deze knop om de afbeelding te inverteren.

Renderworks achtergronden toepassen

Renderworksachtergronden creëren

Belichting instellingen

Kleuren aanbrengen