Datavisualisaties beheren

Locatie

Beheer datavisualisaties

Weergavebalk

Infopalet van een zichtvenster

Het dialoogvenster ‘Beheer datavisualisaties’ dient als centrale locatie voor het beheer van de datavisualisaties in het bestand; ook importeren en exporen doe je vanuit dit dialoogvenster.

Het Datavisualisatiemenu is alleen beschikbaar in de Weergavebalk wanneer een ontwerplaag de actieve laag is.

Om datavisualisaties te beheren:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Beheer datavisualisaties’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Lijst datavisualisaties

Dit zijn alle beschikbare datavisualisaties. Dezelfde lijst vind je in het Datavisualisatie-menu in de Weergavebalk. Klik op het plus- of minteken om een groep uit te klappen.

Nieuw

Selecteer een item onder ‘Actief document’ en klik op de knop Nieuw om een nieuwe datavisualisatie te creëren (zie ). Een nieuwe datavisualisatie creëren

Bewerk

Klik op een datavisualisatie en klik dan op de knop Bewerk om de geselecteerde datavisualisatie te bewerken (zie De actieve datavisualisatie bewerken).

Hoewel het mogelijk is om een datavisualisatie uit een ander bestand te bewerken, kan het zijn dat je zonder project geen toegang heeft tot de records voor weergavecriteria. Het beste wat je in dat geval kunt doen is de datavisualisatie in het actieve bestand importeren, de nodige wijzigingen maken en de datavisualisatie opnieuw exporteren.

Andere naam

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Hernoem datavisualisatie’ te openen. Hier kan je een andere naam opgeven voor de geselecteerde datavisualisatie.

Dupliceer

Klik om de geselecteerde datavisualisatie te dupliceren. Het dialoogvenster ‘Bewerk datavisualisatie’ wordt geopend zodat je de gedupliceerde datavisualisatie kunt bewerken. De kopie zal dezelfde naam krijgen als de originele datavisualisatie met toevoeging van een nummer. Als de naam van de datavisualisatie eindigt op een nummer, wordt het volgende beschikbare nummer gebruikt. Indien gewenst kan je de naam veranderen.

Verwijder

Klik om het geselecteerde datavisualisatie te verwijderen.

Importeer

Selecteer de locatie ‘Ander Vectorworksdocument’ en klik dan op de knop Importeer om datavisualisaties uit een ander bestand te importeren. Het dialoogvenster ‘Open Vectorworks tekening’ wordt geopend. Ga naar de gewenste locatie en selecteer het bestand waaruit je wilt importeren. Alle datavisualisaties van dit bestand worden geïmporteerd in het huidige bestand. Je kan ook geselecteerde datavisualisaties importeren uit de Gebruikers- of Werkgroepmap.

Exporteer

Klik op een datavisualisatie onder de locatie ‘Actief document’ en klik dan op de knop Exporteer om het dialoogvenster ‘Exporteer datavisualisatie’ te openen. Kies of je wilt exporteren naar de Gebruikersmap of een Werkgroepmap. De datavisualisatie wordt toegevoegd aan de opgegeven map en verschijnt in het dialoogvenster ‘Beheer datavisualisatie’ onder deze locatie.

Een datavisualisatie toepassen

Een nieuwe datavisualisatie creëren

De actieve datavisualisatie bewerken

De tekening weergeven met datavisualisatie

Gebruikersmap