Console - Wandel door en kijk rond

Sneltoets

Console

Wandel door

Visualisatie

Shift+U

Om een ontwerp te bekijken met de methode Console:

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik op de knop Instellingen om het dialoogvenster ‘Wandel door’ te openen en de standaardinstellingen voor het gereedschap aan te passen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Toetsinstellingen voor console

Gebruik deze toetsen om door de tekening te wandelen. Indien gewenst kan je de lettertoetsen aanpassen. De toetsen in de rechterkolom kunnen niet aangepast worden.

Ga vooruit: W (pijl omhoog)

Ga achteruit: S (pijl omlaag)

Beweeg naar links: A (pijl naar links)

Beweeg naar rechts: D (pijl naar rechts)

Verhoog de hoogte: Z (Pagina omhoog)

Verlaag de hoogte: C (Pagina omlaag)

Versnellen: Q (+, plusteken)

Vertragen: E (-, minteken)

De toetsinstellingen voor de methode Console krijgen zolang de methode is ingeschakeld, voorrang op andere functies die toegekend aan dezelfde toetsen.

Instellingen consolemodus

Versnellingsfactor

Geef een factor tussen 1,1 en 10 om het tempo van de beweging te bepalen. Wanneer je de toetsen gebruikt om de snelheid te verhogen of te verlagen, wordt de standaardsnelheid vermenigvuldigd met of gedeeld door deze factor.

Muis omkeren

Vink deze optie aan om de beweging naar boven en naar beneden om te draaien wanneer je de muis naar voren en naar achteren beweegt. Als deze optie uitgevinkt is, kijkt het oogpunt naar omhoog wanneer je de muis naar voren beweegt. Als de optie aangevinkt is, kijkt het oogpunt naar omlaag wanneer je de muis naar voren beweegt.

Verberg zwevende coördinatenbalk

Als de zwevende coördinatenbalk is ingeschakeld, kan je deze optie uitvinken zodat de coördinatenbalk niet getoond wordt als je het gereedschap Wandel door gebruikt.

Klik in de tekening. Gebruik vervolgens het toetsenbord om de kijker te verplaatsen. Verplaats de muis om van richting te veranderen terwijl je met het toetsenbord de kijker door de tekening stuurt.

Als je in de categorie Tekenmethode van de Vectorworks voorkeuren de optie Klik en sleep tekenmethode aangevinkt is, moet je de muisknop ingedrukt houden om met de muis van richting te veranderen.

De coördinatenbalk geeft informatie over de camera terwijl je door de tekening wandelt.

Klik nogmaals in de tekening om de gewone functies van de muis terug op te roepen. Als de aanwijzer zichtbaar is, hebben bewegingen met de muis geen invloed meer op de kijker.

Wandel door

Wandelen door een model

Rondkijken

Ooghoogte bepalen