Wandelen door een model

Sneltoets

Verplaats horizontaal

Wandel door

Visualisatie

Shift+U

Om door een model te wandelen:

Activeer het gereedschap en selecteer de methode.

Klik in de tekening en houd de muisknop ingedrukt.

Met deze eerste muisklik definieer je het beginpunt, in de tekening aangegeven met een kruisje. Met behulp van dit beginpunt kan je het tempo van de wandeling bepalen. Hoe verder weg van het controlepunt je met de muis beweegt, hoe sneller de wandeling. Keer met de muis terug naar het beginpunt om de beweging te vertragen of te onderbreken. Om de wandeling te stoppen, laat je de muisknop los.

Beweeg de muis omhoog (vooruit), omlaag (achteruit), links en rechts om door de tekening te wandelen.

De coördinatenbalk geeft informatie over de camera terwijl je door de tekening wandelt.

Om de kijkhoek of de ooghoogte te veranderen, gebruik je de sneltoetsen en voer je de gepaste beweging uit.

Sneltoets

Omschrijving

Alt-toets (Win) of Option-toets (Mac)

Beweeg de muis om de camera omhoog/omlaag te kantelen (Kant. cam.) of naar recht/links te roteren (Rot. cam.); de positie van de kijker en de ooghoogte blijven daarbij ongewijzigd.

Beweeg de muis onder een bepaalde hoek om de camera tegelijkertijd te laten kantelen en roteren.

Shift-toets

Hierdoor wordt tijdelijk de methode Verplaats horizontaal ingeschakeld. Beweeg de muis om de ooghoogte te veranderen; de X- en Y-positie van de kijker en de kijkhoek blijven ongewijzigd.

Wandel door

Rondkijken

Ooghoogte bepalen

Console - Wandel door en kijk rond