Concept: Muuraansluitingen

Muuraansluitingen worden gebruikt om te bepalen hoe muren en invoegingen interageren. Muurprofielen, profiel afstanden, en component dagkanten bepalen de condities bij muuropeningen. Niet alleen de binnen- en buitenzijde van de muren kunnen verschillende profielen krijgen, ook de vier randen rondom de opening zijn individueel instelbaar. Elke muurcomponent kan individuele instellingen voor dagkanten hebben.

Bij muuraansluitingen is een invoeging een object zoals een raam, deur of symbool, dat in een muur ingevoegd kan worden en dat invoeginstellingen en muuraansluiting instellingen heeft.

Muuraansluitingen zijn alleen van toepassing op standaard muren, niet op vliesgevels.

Elke muurstijl en muur zonder stijl in een bestand kan meerdere muuraansluitingen hebben, om door verschillende soorten invoegingen gebruikt te worden, zoals beschreven in Muuraansluiting - instellingen. De invoegingen zijn ingesteld om een specifieke Muuraansluiting naam te gebruiken op en na de invoeging (zie Extra instellingen voor objectstijlen en parametrische objecten en Symbooldefinities creëren). Muuraansluitingen worden gekoppeld volgens naam, zodat de correcte muuraansluiting gebruikt wordt wanneer een muur en een invoeging samenkomen. Deze muurnamen moeten exact overeenkomen, daarom is het aangeraden dat je Kies bestaande naam gebruikt om fouten te elimineren bij het specificeren van een muuraansluiting naam die al gebruikt wordt door een ander object in het bestand.

Wanneer het deurobject (boven) en de muurstijl (onder) dezelfde muuraansluing naam hebben, wordt de koppeling gemaakt; gepaste muuraansluiting instellingen worden automatisch toegepast op de muuropening rond deze deur.

Elke muur heeft een standaard muuraansluiting; als een invoeging toegevoegd wordt aan een muur zonder koppeling voor de specifieke muuraansluiting naam van de invoeging, wordt de standaard muuraansluiting gebruikt. Als een muuraansluiting naam die overeenkomt met een invoeging later aan de muur wordt toegevoegd, worden de objecten dan gekoppeld, en de instellingen worden bijgewerkt wanneer de muur herstelt.

Verschillende soorten muren hebben misschien muuraansluitingen met dezelfde naam, maar verschillende instellingen die gepast zijn voor elke specifieke muur. Dit betekent dat bijvoorbeeld een raam dat is ingesteld om de muuraansluiting Raam te gebruiken op een andere manier interageert met een muur dan met een muur die een andere definitie van de muuraansluiting Raam heeft.

De component dagkanten die hierboven gedefinieerd worden zijn maken deel uit van de Raam muuraansluiting van twee verschillende muren. Een invoeging die ingesteld is om de Raam muuransluiting te gebruiken koppelt automatisch met de muuraansluiting en de gepaste instellingen van elk van deze muren bij en na invoeging.

De profielen en dagkant zijn zichtbaar in zowel 2D/Plan, als in Bovenaanzicht en 3D-aanzichten.

Zie Beheer muuraansluiting namen om de muuraansluiting naam en gerelateerde objectinformatie weer te geven doorheen het bestand en om de muuraansluiting namen te beheren.

Workflow: Muuraansluitingen gebruiken

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.