Workflow: Muuraansluitingen gebruiken

Omdat muuraansluiting namen gebruikt worden om te bepalen hoe muren en objecten ingevoegd in muren, zoals deuren en ramen, interageren, moeten ze op meerdere plaatsen correct ingesteld worden. Zie Concept: Muuraansluitingen  voor meer informatie over hoe muuraansluiting namen gekoppeld worden voor gebruik door meerdere objecten in een bestand. De aangeraden workflow voor de voorbereiding en het gebruik van muuraansluiting is als volgt:

Voor elke muurstijl of muur zonder stijl, overweeg welke muuraansluiting voorwaarden nodig zijn voor de invoegingen, zoals deuren en ramen, die in dat bestand in de muur geplaatst worden. Stel de nodige muuraansluitingen in voor elke muurstijl/muur zonder stijl.

Wanneer de nodige muuraansluiting naam al gebruikt wordt door andere objecten in het bestand, gebruik Kies bestaande naam in plaats van de naam manueel in te voeren om fouten te vermijden; de namen moeten exact hetzelfde zijn om de koppeling met de invoegingen te maken. 

Voor elke muurstijl of muur zonder stijl in het bestand, specificeer de standaard muuraansluiting om te gebruiken bij invoegingen die geen overeenkomende muuraansluiting naam vinden in de muur.

Voor elke parametrische objectstijl of object zonder stijl en symbool definitie die muuraansluitingen kunnen gebruiken, specificeer de naam van de muuraansluiting die ze kunnen gebruiken bij en na invoeging;

Gebruik muuraansluiting moet geselecteerd zijn om muuraansluiting instellingen toe te passen.

Wanneer de nodige muuraansluiting naam al gebruikt wordt door andere objecten in het bestand, gebruik Kies bestaande naam in plaats van de naam manueel in te voeren muuraansluiting om fouten te vermijden; de namen moeten exact hetzelfde zijn om de koppeling met de muren te maken. 

Invoegingen geplaatst in een muur zonder de overeenkomende muuraansluiting naam gebruiken automatisch de standaard muuraansluiting van de muur. Als een muuraansluiting met dezelfde naam later aan de muur wordt toegevoegd, worde de koppeling wel gemaakt en wordt de nieuwe muuraansluiting toegepast.

Invoegingen met een leeg Muuraansluiting naam veld gebruiken automatisch de standaard muuraansluiting van de muur bij invoeging; voeg de Muuraansluiting naam van de invoeging later toe om een andere muuraansluiting te gebruiken.

Ga verder met het bijwerken van muuraansluiting namen van muurstijlen, muren zonder stijl, en invoegingen om overeenkomsten als nodig te creëren en te behouden doorheen het ontwerpproces.

Gebruik het Beheer muuraansluiting namen commando om alle muuraansluiting namen in het bestand weer te geven en welke objecten gekoppeld zijn aan elke naam. Verander de muuraansluiting namen en koppelingen als nodig, ofwel in het Beheer muuuraansluiting namen dialoogvenster, ofwel door de instellingen te veranderen voor individuele muurstijlen, muren zonder stijl, parametrische objectstijlen, parametrische objecten of symbool definities.

Concept: Muuraansluitingen

Muuraansluiting - instellingen

Muurstijlen bewerken

Extra instellingen voor objectstijlen en parametrische objecten

Symbooldefinities creëren

Beheer muuraansluiting namen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.