Muurbewerkingsobjecten creëren

Na het creëren van een Curve of rechte standaardmuur kan je hieraan verschillende objecten toevoegen zoals penanten en uitsparingen. Je kan muurbewerkingsobjecten op basis van zowel 2D- en 3D-objecten, als symbolen creëren. 2D-objecten worden uitgerekt over de volledige hoogte van de muur, maar je kan ervoor kiezen om een bepaalde afstand vanaf de boven- en onderkant van de muur op te geven. Gebruik 3D-objecten, zoals wentelingen of andere volumes, om meer complexe muurbewerkingsobjecten te creëren. Symbolen stellen je daarenboven in staat om verschillende exemplaren van een muurbewerkingsobject in de tekening met één bewerking aan te passen.

Het is niet aangeraden om muurbewerkingsobjecten te creëren die van toepassing zijn op de volledige lengte van de muur, zoals hellende constructies of muurkapjes.

In tegenstelling tot een symbool maakt een muurbewerkingsobject deel uit van de geometrie van de muur. Een muurbewerkingsobject interageert met de componenten van de muur, het krijgt dezelfde rendering als de rest van de muur en indien het werd gecreëerd op basis van een 2D-object, zal een muurbewerkingsobject zich aanpassen aan eventuele wijzigingen van de muurhoogte. Omdat muurbewerkingsobjecten samenhangen met muurcomponenten, kan je geen muurbewerkingsobjecten in vliesgevels plaatsen.

wallsculpt_sample.png 

 

Penant

Uitsparing

Eigenschappen van muurbewerkingsobjecten

Objecten in een muur bewerken

Muren creëren

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.