Eigenschappen van muurbewerkingsobjecten

Na het creëren van een muurbewerkingsobject, kan je de eigenschappen ervan wijzigen in het Infopalet. Of: klik met de rechtermuisknop op het muurbewerkingsobject en selecteer het commando Instellingen in het contextmenu.

Naast de parameters die beschikbaar zijn bij het aanmaken van het muurbewerkingsobject, kan je in het Infopalet nog extra parameters aanpassen.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Spiegel

Klik op deze knop om het muurbewerkingsobject naar de andere zijde van de muur te spiegelen.

Positie

Klik op deze knop om het gereedschap Verplaats en de methode D.m.v referentiepunt te activeren. Hiermee kan je het muurbewerkingsobject met een bepaalde afstand langs de muur verplaatsen (zie Symbolen in muren verplaatsen met het gereedschap Verplaats)

Snijvlak

(Vectorworks Architectuur vereist)

Indien het snijvlak voor de ontwerplaag is ingeschakeld, kan je deze parameter niet meer wijzigen na het creëren van het object (zie Eigenschappen van ontwerplagen bewerken). Indien het snijvlak van de ontwerplaag is uitgeschakeld, is dit wel nog mogelijk.

Bewerk kenmerken

(alleen voor 3D-penanten)

Klik op deze knop om de lijnkenmerken van het 3D-object onder en/of boven het snijvlak te bewerken. Let op: deze kenmerken worden pas weergegeven indien de optie Toon grootte onder snijvlak en/of Toon grootte boven snijvlak zijn aangevinkt.

Penant

Uitsparing

Objecten in een muur bewerken

Muurbewerkingsobjecten creëren

Muren creëren