Een niveaubemating toevoegen

Gereedschappenset

Niveaubemating

Aanduidingen

Voeg een niveaubemating toe aan een ontwerplaag, of aan de aantekeningen in een van de volgende zichtvensters

Presentatielaag

Verticale sendevensters (enkel voor presentatielaag)

Binnenzichtaanduiding (enkel voor presentatielaag)

Om een niveaubemating toe te voegen:

Als de niveaubemating de hoogte boven de zeespiegel toont, selecteer Bestand > Instellingen document > Opmaak document en geef het Projectniveau in. Deze waarde kan gebruikt worden door alle niveaubematingen in het document. (Vectorworks Architectuur of Landschap vereist)

Klik op het gereedschap en selecteer de gewenste aanduidingslijn-methode.

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Klik in de Methodebalk op het veld naast Stijl om een hulpbron via de Hulpbronnenkiezer te selecteren.

Klik op de knop Instellingen om het dialoogvenster Niveaubemating te openen en de standaardwaarden voor het gereedschap op te geven; zie Niveaubemating instellingen. Nadien kan je de parameters wijzigen via het Infopalet.

Selecteer een gepast Niveaubemating nulpunt van de methodebalk, afhankelijk van hoe je het niveau wilt berekenen. Als je <Bouwlaag> of een bouwlaagonderdeel als het nulpunt selecteert (Architectuur of Landschap vereist), wordt de niveaubemating gekoppeld aan dat niveau; zie Niveaubematingen en bouwlagen. Voer een Evenwijdige afstand in als het aan te duiden niveau zich boven of onder een bouwlaagonderdeel bevindt.

Afhankelijk van de geselecteerde methode, plaats je de niveaubemating als volgt:

Als de niveaubemating een aanduidingslijn heeft, klik je twee keer. Eerst om de niveaubemating te plaatsen en vervolgens om het einde van de aanduidingslijn te bepalen.

Als de niveaubemating geen aanduidingslijn heeft, klik je een keer om deze te plaatsen.

Niveaubematingen

Niveaubemating instellingen

Niveaubematingen en bouwlagen

Niveaubematingen creƫren