Het zoom gereedschap

Omschrijving

Selectiekader

Selecteer deze methode om in te zoomen door middel van een selectiekader. Als je werkt met klik-en-sleep, hoef je slechts eenmaal te klikken (maak geen selectiekader) om de zoomfactor te verdubbelen.

Door de alt-toets (Windows) of option-toets (Mac) ingedrukt te houden tijdens het tekenen van het kader, zoomt u uit.

Dynamisch

Selecteer deze methode om dynamisch in en uit te zoomen.

Dubbelklik eender waar in de tekening met het Zoom-gereedschap om over te schakelen naar het Selectie-gereedschap .

Dubbelklik op het gereedschap Zoom in het Gereedschappenset Basisgereedschap om dubbel zo diep in te zoom op de tekening.

Selectiekader

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Sneltoets

Selectiekader

Zoom

Basisgereedschappen

C

Gebruik deze methode om een selectiekader rond het gebied te trekken waarop je wilt inzoomen.

Om in te zoomen d.m.v. een selectiekader:

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik en sleep met de muis om een selectiekader te tekenen rond het gebied waarop je wenst in te zoomen.

Klik nogmaals om in te zoomen.

Het geselecteerde gebied wordt over de volledige tekenzone uitvergroot

Om uit te zoomen houdt je de option-toets (Mac) of alt-toets (Windows) ingedrukt terwijl je het selectiekader tekent. Klik nogmaals om uit te zoomen.. Vectorworks verkleint de weergave van de tekening zodat de rondomliggende delen van de tekening zichtbaar worden.

Dynamisch

Methode

Gereedschap

Gereedschappenset

Sneltoets

Dynamisch

Zoom

Basisgereedschappen

C

Gebruik deze methode om door middel van klik-en-sleep in en uit te zoomen op de locatie van de cursor.

Om dynamisch in te zoomen:

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik in de tekening en houd de muisknop (Mac) of linker muisknop (Windows) ingedrukt terwijl je de cursor naar boven sleept. Op deze manier zoom je in op de plaats waar de cursor zich bevindt.

Om uit te zoomen op de tekening (plaats van de cursor) klik je in de tekening en druk je de muisknop (Mac) of linker muisknop (Windows) in terwijl je de cursor naar onder sleept.

Zoom

Zoom op ware grootte

Zoom op objecten

Zoom op tekenformaat