Design SuiteKnopen invoegen met Marionette

Gereedschappenset

Knoop invoegen

Marionette

Basisgereedschappen

Met Marionette kan je knopen invoegen en fouten opsporen.

Omschrijving

Keuzelijst Huidige knoop

Open de Hulpbronnenkiezer om de knoop te selecteren die je wilt invoegen. Dubbelklik op een hulpbron om deze te activeren.

Knoop invoegen

Selecteer deze methode om knopen uit de keuzelijst te selecteren en ze in te voegen.

Debuggen

Selecteer deze methode om problemen op te lossen en fouten op te sporen in de netwerken, inclusief de netwerken in wrapper- en objectknopen. Zie Marionette scripts debuggen voor meer informatie.

Instellingen

Hiermee open je het dialoogvenster ‘Instellingen Marionette’.

Bewaar laatste uitvoering van het debuggen bewaart de laatste uitvoering van het debuggen in een tijdelijk geheugen. Als je deze optie aanvinkt, worden de waarden die door elke draad lopen, weergegeven zonder dat het script opnieuw wordt uitgevoerd. Zie Marionette scripts debuggen.

Behoud selectie huidige knoop na uitvoeren zorgt dat de huidige knoop (de knoop gebruikt om het script uit te voeren) geselecteerd blijft nadat het script is uitgevoerd. Indien uitgevinkt, zullen de objecten die door het script zijn aangemaakt, geselecteerd worden. Zie Netwerken creëren.

Indien de optie Toon benodigde tijd voor uitvoering (alleen bij Debuggen)werd aangevinkt, zie je hoelang het uitvoeren van elke knoop in het netwerk in beslag nam met de methode Debuggen. Bij inputknopen staat alleen de uitvoertijd voor die knoop. Knopen die poorten hebben aan beide uitgangen of die aan het einde van een netwerk liggen, tonen de uitvoertijd voor die knoop én de cumulatieve tijd die verlopen is vanaf het begin van het netwerk. Zie Marionette scripts debuggen.

Met Instaleer Python bibliotheek kunnen developers manueel een Python bibliotheekbestand downloaden tijdens het experimenteren met scripts voor knopen op maat. Zie Python bibliotheken handmatig installeren.

In de groep Links vind je verwijzingen naar handige hulpbronnen.

Marionette-knopen zijn objecten die op het ontwerplaagvlak worden geplaatst en waarvan de afmetingen op papier worden bepaald, onafhankelijk van de schaal. Zet de tekening in 2D/Plan om Marionette-knopen te manipuleren.

Om de knopen gemakkelijk te kunnen onderscheiden in netwerken, krijgen ze een kleurcode op basis van hun functie. Een abonnement op een knoop is beschikbaar op de Marionette developer site.

Sommige knopen zijn gemaakt om alle inputgegevens (één waarde of een lijst met waarden) te verwerken tijdens één enkele uitvoering; deze knopen herken je aan hun grijze naam. Andere knopen verwerken bij elke uitvoering slechts één waarde en voeren het script zo vaak als nodig uit om de volledige lijst af te werken. Zie Marionette Basics  voor informatie over hoe verschillende types knopen gegevens verwerken.

De input- en outputpoorten van de knopen krijgen prefixen om aan te geven welk soort gegevens door de knopen gestuurd worden.

Prefix

Soort gegevens

b

Booleaans

h

Handgreep

i

Integer

Item

Item (eender welk type object)

list

Lijst (eender welk type object)

m

Matrix

n

Getal/afmeting

p

Punt

s

String

v

Vector

Om een knoop in te voegen:

Activeer het gereedschap en de methode.

Klik in de Methodebalk op het veld naast Huidige knoop om de Hulpbronnenkiezer te openen.

Beweeg in de Hulpbronnenkiezer met de cursor over een knoop om de beschrijving van de knoop weer te geven.

Klik in de tekening om de knoop te plaatsen.

Ga naar het Infopalet om de eigenschappen van de knoop te bewerken.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Bewerk

Wanneer je op deze knop klikt, wordt voor basisknopen het dialoogvenster 'Bewerk script' geopend. Hierin kan je de functionaliteit van de knoop veranderen. Voor wrapper- en objectknopen schakelt Vectorworks over naar de bewerkmodus. Zie Knopen op maat en Scriptmappen en scripts creëren en bewerken.voor meer informatie.

Omschrijving

(basisknopen)

Klik op deze knop voor een korte omschrijving van het doel te van de knoop en relevante input- en outputinformatie.

Bewerk omschrijving

(wrapperknopen)

Met deze knop open je het dialoogvenster ‘Netwerk inpakken’. Hier bewerk je de naam en omschrijving van de knoop. Meer informatie vindt u Wrapperknopen.

Uitvoeren

Klik op de knop om de knoop uit te voeren. Als de knoop zich in een netwerk bevindt, wordt het hele netwerk uitgevoerd.

Naam

Geef een naam op voor de geselecteerde knoop. Deze naam wordt bovenaan in de knoop weergegeven. Zie Knopen benoemen voor meer informatie.

Parameters

Dit zijn de waarde die doorgegeven worden aan de gelinkte knoop.

Type

Dit is het type knoop.

Deactiveer knoop

Hiermee schakel je de geselecteerde knoop uit zodat deze uitgesloten wordt van het netwerk wanneer je het script uitvoert. Uitgeschakelde knopen krijgen een 50% lichtere dekking om hun status visueel duidelijk te maken, zoals gebeurt bij de Set Width-knoop hieronder.

Criteria

Hiermee open je een dialoogvenster waarin je criteria kunt instellen voor knopen van het type “Objects by criteria” (Objs by Crit); deze procedure is vergelijkbaar met het creëren van scripts voor selectie op maat (zie ). Scripts voor selectie op maat creëren

Instellingen

Klik bij diagramknopen op deze knop om het dialoogvenster ‘Configuratie diagram’ te openen en het diagram te configureren (zie ). Marionette diagrammen creëren

Marionette knopen

Marionette netwerken

Wrapperknopen

Menucommando’s creëren d.m.v. wrapperknopen

Objectknopen gebruiken

Netwerken bewaren en exporteren

Geavanceerd Marionette script