Design SuiteAanpassingen bijdragen aan het projectbestand

Commando

Locatie

Bewaar en draag bij

Bestand

Werk het projectbestand bij wanneer je medewerkers toegang mogen hebben tot je aanpassingen. Hoe vaak je het commando Bewaar en draag bij gebruikt, hangt af van de schaal van het project, het aantal medewerkers aan het project en de snelheid van het netwerk.

Om aanpassingen aan het werkdocument bij te dragen aan het projectbestand:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster 'Bijdragen' wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/tKlik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Commentaar

De Commentaar die je bij het reserveren van de lagen of objecten invoerde, wordt weergegeven.

Gereserveerde lagen en objecten automatisch vrijgeven

Vink deze optie aan om de gereserveerde items na het sluiten van het dialoogvenster vrij te geven.

Meer

Als je de rechten Project of hoger kreeg toegekend, kan je op de knop Meer klikken. Vervolgens kan je aangeven of je ook de documentvoorkeuren en weergave-instellingen wilt bijdragen. Voor meer informatie over welke bijdrage de verschillende types rechten toelaten: zie Draagwijdte van rechten: documentvoorkeuren en -instellingen en Draagwijdte van rechten: weergave-instellingen.

Toon wijzigingen

Hiermee open je het dialoogvenster ‘Lijst bijdragen’ waarin alle gereserveerde of gewijzigde objecten staan die door de bijdrage worden beïnvloed. Zodra je de wijzigingen opslaat, worden alle aangepaste objecten met het projectbestand gesynchroniseerd. Dubbelklik op een item om er tijdelijk op in te zoomen en te markeren in de tekening. Klik op Sluit wanneer je klaar bent.

Klik op OK.

Indien er een conflict bestaat tussen een onderdeel (bijvoorbeeld een hulpbron of klasse) in het werkdocument en een onderdeel in het projectbestand, vraagt Vectorworks je eerst dit conflict op te lossen.

Als er in het werkdocument een onderdeel bestaat met dezelfde naam als een onderdeel in het projectbestand (bijvoorbeeld wanneer een lijnarcering en een motief allebei de naam 'baksteen' kregen), hernoem dan je onderdeel of verwijder deze.

Als een onderdeel in het projectbestand werd bijgewerkt nadat je het werkdocument creëerde, kan je ervoor kiezen het andere onderdeel te vervangen of je eigen onderdeel te hernoemen of te verwijderen.

Als een bouwlaag in het werkdocument zich op hetzelfde niveau bevindt als een bouwlaag in het projectbestand, kan je ofwel de andere bouwlaag verplaatsen of je eigen bouwlaag verwijderen (Vectorworks Architectuur of Landschap vereist)

Als het projectbestand zodanig veel metagegevens bevat dat dit de prestaties van het teamwerk zou kunnen beïnvloeden, verschijnt er een waarschuwing. Wanneer dit gebeurt, is het de taak van de projectbeheerder om erover te waken dat alle werkdocumenten worden bijgewerkt en om de metagegevens te wissen zoals beschreven in Metagegevens uit het projectbestand wissen.

Het projectbestand wordt bijgewerkt met de aanpassingen in je werkdocument en eventueel met andere instellingen als je deze optie had aangeduid. Omgekeerd wordt ook je werkdocument vernieuwd op basis van het projectbestand. Uitgevinkte objecten worden vrijgegeven als je Gereserveerde lagen en objecten automatisch vrijgeven hebt geselecteerd.

Deze handeling kan even duren als je via een traag VPN werkt of een draadloze verbinding gebruikt.

Het werkdocument herstellen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.