Design SuiteRevisies toevoegen en bewerken

Je kan revisies aan je bestand toevoegen of bestaande revisies bewerken via Bladkader instellingen: categorie revisies of via de categorie Revisies van Bladkaderbeheer. Als je het Bladkaderbeheer gebruikt om revisies toe te voegen, kan je aangeven op welke lagen een revisie van toepassing is, alsook lagen uit andere bestanden aan de revisie toevoegen. Dit kan helpen bij het coördineren van grote projecten.

Om een revisie toe te voegen of te bewerken:

Als de revisie alleen van toepassing op een specifieke laag, maak deze laag dan actief.

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Wil je een revisie bewerken van/toevoegen aan één specifieke laag, selecteer dan het bladkader en klik in het Infopalet op de knop Instellingen bladkader. Hiermee open je het dialoogvenster ‘Instellingen bladkader’. Selecteer links in het venster de categorie Revisies .

Wil je een revisie bewerken van/toevoegen aan meerdere lagen tegelijkertijd, ga dan naar Bestand > Bladkaderbeheer. Klik op Selecteer lagen en selecteer de lagen (zie Bladkaderbeheer). Selecteer links in het venster de categorie Revisies.

Klik op Voeg toe om een nieuwe revisie toe te voegen of selecteer een of meer revisies uit de lijst en klik op Bewerk om de revisies te bewerken.

Afhankelijk van je handeling wordt het dialoogvenster ‘Voeg revisiegegevens toe’ of ‘Bewerk revisiegegevens’ geopend. Stel de parameters in.

Je kan ook op een lijnitem klikken en dan op het pictogram rechts van de kolom om tekstvelden rechtstreeks in de lijstbrowser te bewerken; het nummer kan niet worden bewerkt als Nummering is ingesteld op Automatisch aanvullen in de categorie Document.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Nummer

Als de Nummering voor revisies is ingesteld op ‘Automatisch’ in de categorie Document, wordt hier het nummer voor de revisie weergegeven. Staat de Nummering daarentegen op ‘Manueel’, geef dan zelf het gewenste nummer op.

Datum revisie/Goedkeuring/Zone/Ontvangers/Datum publicatie/Omschrijving

Vul de benodigde gegevens voor de records in. Deze informatie wordt doorgegeven aan het record ‘Revisies’ en gebruikt om de geschiedenis van projectrevisies en het revisieverslag aan te vullen wanneer je deze rapporten genereert (zie Revisie- en uitgavegeschiedenis van een project).

Een bladkader creëren

Revisie- en uitgavegegevens bovenaan uitlijnen in het titelblok