Revisie- en uitgavegeschiedenis van een project

Gebruik het Bladkaderbeheer om rapporten te creëren op basis van presentatielaag-, revisie- of uitgavegegevens. De rapporten halen informatie op uit de gegevens van actieve bladkaders en uit de gekoppelde records; vervolgens wordt deze informatie verzameld in een rekenblad.

Je kan revisie- en uitgavegegevens ook uit het bladkader ophalen met het commando Creëer rapport (zie Een rapport creëren).

Je kan deze rekenbladen op maat aanpassen (zie Concept: Rekenblad overzicht) en bewaren in de gebruikersmap om ze later opnieuw te gebruiken. Het is echter niet aangeraden om rijen toe te voegen of te verwijderen bovenaan het rekenblad waar je de uitgavedatums en goedkeuringen vindt omdat de rekenbladformules van deze rijen afhangen.

Wanneer de uitgave- en revisiegeschiedenis rapporten uitgevoerd worden, controleert het bladkaderbeheer of heet rapport al bestaat in het bestand; indien ja, schrijft het nieuwe gegevens in het bestaande rekenblad. Als het rapport nog niet bestaat in het bestand, controleert het bladkaderbeheer eerst de gebruikersmap en als het rapport daar niet bestaat, controleert hij de werkgroepmap. Zie Gebruikers- en werkgroepbibliotheken creëren voor informatie over hulpbronnen bewaren in de gebruikers- en werkgroepmappen. Als er op geen van deze locaties een bestaand rapport is, wordt de standaard rapporthulpbron geïmporteerd uit de bibliotheek. De standaardrekenbladen zijn als volgt genoemd en zijn beschikbaar op deze locatie: (Vectorworksbibliotheek\Standaarden\Rapporten_Schemas\Titelblok rapporten.vwx).

Geschiedenis van projectuitgaven

Geschiedenis van projectuitgaven pagina

Geschiedenis van revisie-uitgaven

Geschiedenis van revisie-uitgaven pagina

Revisieverslag presentatielagen

“-1” als het volledige rapport op één blad staat, en een reeks nummers (-1, -2, -3 enzovoort) voor elk blad als de Creëer Duplicaten niet spiegelen rekenbladen is aangevinkt. Aan het revisieverslag wordt de datum van creatie toegevoegd.

Om een uitgave- of revisierapport te creëren:

Open in het Bladkaderbeheer de categorie voor het type rekenblad dat je wilt creëren en stel de parameters in.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Vink deze optie(s) aan om de uitgavegeschiedenis, revisiegeschiedenis van een project of het revisieverslag van presentatielagen te creëren of bij te werken.

Vink deze optie(s) aan om de uitgavegeschiedenis, revisiegeschiedenis van een project of het revisieverslag van presentatielagen te creëren of bij te werken. Je kan hiervoor een nieuw rapport of standaard rekenblad voor creëren (zie Concept: Rekenblad overzicht). Dit wordt bewaard als een hulpbron in het bestand, beschikbaar via het Hulpbronnenbeheer.

Een revisieverslag bestaat uit een overzicht van alle revisierecords op alle presentatielagen in het project. De records worden gesorteerd op presentatielaag-ID en de volgorde van revisie. Wanneer je deze functie na het creëren van het revisieverslag opnieuw uitvoert, wordt het revisieverslag bijgewerkt.

Naam rekenblad

Geef een naam op.

Beperk aantal weergegeven problemen

(alleen voor uitgave-/revisiegeschiedenis)

Toont enkel een bepaald aantal van de meest recente uitgaven/revisies; voer het aantal in van uitgaven/revisies dat je wilt oplijsten in het rapport.

Sorteer op

Selecteer de volgorde van de presentatielagen voor het rapport

Creëer rapport

Creëert een rapport op een enkele pagina; deze optie rapporteert alleen over bladkaders in het actieve bestand

Criteria

Optioneer, om het rapport te filteren en enkel bepaalde bladkaders weer te geven, selecteer de criteria. Om de lijst van beschikbare criteria voor selectie te beheren, zie Beheer bladkader rapportcriteria.

Creëer standaard rekenblad

Vink deze optie aan om de gegevens in het rekenblad in te voegen en zo veel pagina’s als nodig te creëren om alle gegevens in te sluiten. Dit is handig wanneer een project te veel rijen heeft om netjes op één afdrukpagina te passen.

Het rekenblad zal alleen informatie uit bladkaders in externe bestanden bevatten indien deze optie is aangevinkt.

Begin bij rij

Bepaal voor een rekenblad van meerdere pagina’s vanaf welk rijnummer de gegevens moeten worden ingevoegd in het rekenblad.

Aantal rijen

Geef op hoeveel rijen na Begin bij rij op elke pagina van het rekenblad moet worden ingevoegd.

Plaats rekenbladgegevens op presentatielaag

Vink deze optie aan om het rekenblad als een grafisch object op een presentatielaag te plaatsen. Dubbelklik op het object om het rekenblad te openen zodat het kan worden bewerkt (zie Rekenbladen bewerken).

Nummer presentatielaag

Selecteer het nummer van de presentatielaag waarop je het rekenblad wilt plaatsen.

De rekenbladen worden gecreëerd nadat je het dialoogvenster ‘Beheer bladkaders’ sluit.

Beheer bladkader rapportcriteria

Met het bladkaderbeheer kan je criteria maken om specifieke bladkaders voor rapporten te selecteren. Creëer zoveel criteria als nodig, of importeer ze van een ander bestand.

Om bladkader rapportcriteria toe te voegen, te bewerken, te verwijderen, of te importeren:

Klik op de Criteria lijst in het bladkaderbeheer en klik vervolgens Beheer titelblok criteria.

Het dialoogvenster Beheer titelblok criteria wordt geopend en toont de huidige criteria volgens naam en criteria formule.

Ga verder met één van de werkwijzen hieronder:

Klik op Voeg toe of selecteer een lijnitem en klik op Bewerk; geef criteria op voor welke bladkaderranden in het rapport moeten worden opgenomen, zoals beschreven in Het dialoogvenster ‘Criteria’. Dit kan lijken op het voorbeeld hieronder.

Verwijder een geselecteerd criteria-item.

Klik op Importeer en blader naar een bestaand Vectorworksbestand en importeer de criteria ervan.

Je kan ook op een lijnitem klikken en dan op het pictogram rechts van de naam om het item te bewerken; nieuwe criteria krijgen automatisch een standaard naam en moeten hernoemd worden.

Creëer zoveel criteria als nodig en klik vervolgens op OK.

De criteria kunnen geselecteerd worden in de Criteria lijst wanneer je ene rapport creëert.

Revisie- en uitgavegeschiedenis in rekenbladen/rapporten op maat

Gebruik de volgende formules om revisie- of uitgavegegevens in een rekenblad met een recordrij weer te geven (zie Een functie of veld voor een kolom in een database selecteren).

='Title Block Revision Data-<Revision Index>'.'<Field Name>', waar <Revision Index> de index van de revisie is beginnend van 1 voor de laatst gecreëerde revisie en <Field Name> is een van de volgende: Aantal, Datum, Opmerking, Goedkeuring, Zone, Ontvangers, Publicatiedatum.

Voorbeeld: ='Title Block Revision Data-1'.'Approval'

='Title Block Issue Data-<Issue Index>'.'<Field Name>', waar <Issue Index> de index van de uitgave is beginnend van 1 voor de laatst gecreëerde uitgave en <Field Name> is een van de volgende: Aantal, Datum, Opmerking, Goedkeuring, Zone, Ontvangers, Publicatiedatum.

Voorbeeld: ='Title Block Issue Data-2'.'Date'

Concept: Bladkaders

Een bladkader creëren

Publiceren