Sluitvlakken creëren

Sneltoets

Creëer sluitvlakken

Model > 3D bewerkingen

Ctrl + Alt + Q (Windows)

Cmd + Option + Q (Mac)

Met het commando Creëer sluitvakken kan je NURBS-oppervlakken creëren aan de uiteinden van volumes met open uiteinden. Deze NURBS-oppervlakken kan je aan het volume toevoegen via Volumes samenvoegen in het menu Model.

Om sluitvlakken te creëren:

Selecteer een volume met open uiteinden.

Selecteer het commando.

Er worden ruimtelijke NURBS-oppervlakken gecreëerd die de uiteinden van het volume afsluiten.

Voeg indien gewenst het volume en de sluitvlakken samen. Selecteer hiervoor de samen te voegen objecten en selecteer het commando Model > Volumes samenvoegen.

Omspannen

Oppervlakken creëren vanuit curven

Een gedrapeerd oppervlak creëren

Afrondingen creëren tussen oppervlakken

Wenteling d.m.v. railcurve

Eigenschappen van NURBS-oppervlakken

Concept: NURBS-curven en -oppervlakken