Design SuiteEen ruimteafwerking toewijzen

Wijs ruimteafwerkingen toe aan ruimtes om de kosten en vereiste afwerkingsmaterialen bij te houden. De informatie wordt weergegeven in rekenbladen en in het Rapport ruimteafwerkingen (zie Rapport ruimteafwerkingen).

Om afwerkingen aan een ruimteobject toe te wijzen:

Selecteer een bestaande ruimte in de tekening.

Vink in het Infopalet de optie Neem op in tabellen aan om de informatie over de ruimteafwerking toe te voegen aan het rapport Ruimte-afwerkingen. Klik op de knop Afwerking ruimte.

Het dialoogvenster ‘Afwerking ruimte’ wordt geopend.

Of open de Instellingen via het Infopalet en selecteer de categorie Afwerking ruimte.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Plafond

In deze keuzelijst vind je alle gedefinieerde afwerkingen voor plafonds.

Muur noord, oost, zuid en west

In deze keuzelijsten vind je de gedefinieerde afwerkingen voor elke muur.

Plint

In deze keuzelijst vind je alle gedefinieerde afwerkingen voor plinten.

Vloer

In deze keuzelijst vind je alle gedefinieerde afwerkingen voor vloeren.

Opmerkingen

Voeg in dit veld een opmerking toe over de afwerkingen.

Afwerkingen

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Afwerkingen’ te openen en de afwerkingen van alle onderdelen te bewerken.

Selecteer de gewenste afwerkingen voor elk onderdeel van de ruimte. De informatie wordt aan de geselecteerde ruimte gekoppeld.

Selecteer Extra > Rapporten > Creëer rapport ruimteafwerkingen om een rapport voor de ruimteafwerkingen aan de tekening toe te voegen. Of: ga in het Hulpbronnenbeheer naar de volgende locatie: Vectorworksbibliotheek\Standaarden\Rapporten_Schemas\Standaardrapport architectuur.vwx. Plaats het rekenblad ‘Rapport ruimteafwerkingen’ in de tekening.

Met het commando Creëer legenda ruimteafwerkingen voeg je een uitgebreide legenda voor ruimte-afwerkingen toe.

Concept: Bibliotheken

Ruimteafwerkingen creëren, bewerken en verwijderen

Rapport ruimteafwerkingen

Voorgedefinieerde rapporten gebruiken

Instellingen ruimte

Ruimtes creëren met het gereedschap Ruimte