Muurstijlen toepassen

Er bestaan meerdere manieren om muurstijlen te selecteren vooraleer de muur te creëren of om stijlen op bestaande muren toe te passen. Eens een muurstijl geselecteerd is voor een muur, zijn het kenmerkenpalet en gestijlde parameters in het infopalet niet langer beschikbaar om muurkenmerken te wijzigen; kenmerken en parameters zijn ingesteld als deel van de stijl.

Een muurstijl toepassen alvorens een muur te creëren:

Klik op het gereedschap Muur.

Klik in de Methodebalk op het veld naast Muurstijl om een hulpbron via de Hulpbronnenkiezer te selecteren.

Of: klik op de knop Instellingen en selecteer de gewenste Muurstijl in het dialoogvenster ‘Muur’.

Een muurstijl toepassen vanuit het Hulpbronnenbeheer alvorens de muur te creëren:

Zorg er voor dat er geen muren geselecteerd zijn.

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Gebruik in het contextmenu. Of: dubbelklik op de hulpbron om deze te activeren.

Het gereedschap Rechte muur wordt automatisch geactiveerd en de geselecteerde muurstijl wordt toegepast op de muur die je tekent.

Een muurstijl toepassen op een bestaande muur vanuit het Infopalet:

Selecteer minstens één muur.

Selecteer in het Infopalet de optie Vervang in de keuzelijst Muurstijl. Zie .

Een muurstijl toepassen op een bestaande muur vanuit het Hulpbronnenbeheer:

Selecteer minstens één muur.

Klik in het Hulpbronnenbeheer met de rechtermuisknop op een hulpbron en selecteer het commando Gebruik in het contextmenu. Of: dubbelklik op de hulpbron of sleep de hulpbron naar een object in de tekening.

Het dialoogvenster ‘Vervang muurstijl’ wordt geopend.

Selecteer de gewenste opties voor de uitlijning. De muurstijl die dient ter vervanging is reeds geselecteerd (de Hulpbronnenkiezer is hier niet beschikbaar).

Een muur met een stijl kan ook worden omgezet naar een muur zonder stijl:

Om een muurstijl uit de tekening te verwijderen:

Selecteer minstens één muur waarvan je de stijl wenst te verwijderen.

Selecteer in de keuzelijst Muurstijl van het Infopalet de optie ‘Ontkoppel muurstijl’.

De muur wordt losgekoppeld van de stijl; de kenmerken kunnen bewerkt worden van het Kenmerkenpalet en alle parameters zijn beschikbaar vanuit het infopalet.

Concept: Bibliotheken

Muurstijlen creëren

Muurstijlen bewerken

Muurstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Hulpbronnenbeheer

Muurstijlen vervangen vanuit het Infopalet