Muurstijlen creëren

Gereedschap

Werkomgeving: gereedschappenset

Sneltoets

Rechte muur

Vectorworks Architectuur en Spotlight: set Architectuur

Landschap: Architectuur en Landschap

9

Om een muurstijl voor muren te creëren:

Activeer het gereedschap.

Of: klik op de knop Instellingen om het dialoogvenster ‘Muur’ te openen.

Om een bestaande muurstijl aan te passen, selecteer je een Muurstijl uit de bibliotheek of uit het huidige bestand. OF: Selecteer de optie <Geen> om geen muurstijl te gebruiken.

Bepaal de instellingen van de muur en diens componenten zoals beschreven in Instellingen standaardmuren of Instellingen vliesgevels.

Klik op Bewaar.

Het dialoogvenster ‘Naam’ wordt geopend.

Geef een unieke naam op voor de muurstijl.

Als de naam van de muurstijl al bestaat, vraagt Vectorworks je om te annuleren en een andere naam op te geven of om door te gaan en de bestaande muren met deze muurstijl te vervangen door de aangepaste muurstijl. Als je muurstijlen vervangt, wordt het dialoogvenster ‘Vervang muurstijl’ geopend. Selecteer de gewenste opties.

De nieuwe muurstijl wordt bewaard in het bestand en wordt weergegeven in het Hulpbronnenbeheer onder de hoofding ‘Muurstijlen’ en in de keuzelijst Muurstijl in de Methodebalk.

Je kan ook onderstaande werkwijzen volgen om een muurstijl te creëren:

Klik met de rechtermuisknop op de muur zonder stijl en selecteer het commando Nieuwe muurstijl vanaf muur in het contextmenu.

Klik in het Hulpbronnenbeheer op de knop Nieuwe hulpbron. Selecteer de optie Muurstijl en klik op Creëer.

Concept: Bibliotheken

Muurstijlen bewerken

Muurstijlen toepassen

Muurstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Hulpbronnenbeheer

Muurstijlen vervangen vanuit het Infopalet