Design SuiteEigenschappen van platen

De eigenschappen van een geselecteerde plaat en diens componenten kan je via het Infopalet bewerken. De parameters in het Infopalet hebben gelijkaardige namen als die in het dialoogvenster ‘Plaatinstellingen’ en staan min of meer in dezelfde volgorde.

Zie Instellingen platen voor een omschrijving van de plaatparameters. Enkel de parameters die verschillen, worden hier besproken.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Stijl

Hier wordt de huidige plaatstijl weergegeven. Indien gewenst kan je deze stijl loskoppelen, vervangen of bewerken (zie Plaatstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Infopalet of Plaatstijlen bewerken).

Randen

Gebruik de opties in de keuzelijst om het gedrag van de plaatranden te bepalen. Je kan plaatranden automatisch koppelen aan bijbehorende muren of ze manueel definiëren. Merk op: platen kunnen ook bestaan uit een combinatie van automatisch gekoppelde randen en manuele randen. Zie Concept: Automatisch gekoppelde en manuele plaatranden en Modus plaatranden wijzigen.

Componenten

Het dialoogvenster ‘Plaatcomponenten’ wordt geopend. Voor platen zonder stijl, bewerkt de plaatcomponenten; voor platen met stijl, bewerkt enkel de textuurinstellingen (zie Plaatcomponenten creëren).

Randen

Klik op deze knop de voor elke rand individueel een afstand in te stellen (zie ). Afstanden van randen instellen

Plaat gegevens

Klik op deze knop om plaat-informatie op te halen uit het dialoogvenster Plaatgegevens; zie Instellingen platen.

Oppervlakte

Hier wordt de oppervlakte van de plaat weergegeven.

Platen bewerken

Platen creëren