Design SuiteMaterialen creëren

Een materiaal-hulpbron is een bundel van materiaalinformatie en andere typen hulpbronnen. Een materiaal bevat doorgaans een bestaande vulling, een bestaande Renderworkstextuur (inclusief vlakarcering indien van toepassing) en een set van niet-grafische eigenschappen. Daarnaast kan je ook records op maat aan een materiaal koppelen. Door al deze informatie in één hulpbron te bundelen, kunnen kenmerken en informatie op een efficiënte en consistente wijze aan objecten en componenten worden toegewezen voor een gestroomlijnde BIM-workflow.

Je kan ook een samengesteld materiaal creëren dat bestaat uit meerdere enkelvoudige materialen, zoals geïsoleerd regelwerk bestaande uit frames en isolatiemateriaal, of gewapend beton dat een stalen wapening bevat.

Het is mogelijk materiaal-hulpbronnen in jouw Gebruikersmap of in een Werkgroepmap op te slaan voor later gebruik, en/of ze te exporten naar andere bestanden (zie Gebruikers- en werkgroepbibliotheken creëren).

Zie Importing mtextur voor meer informatie over het gebruiken van materiaal-hulpbronnen uit deze externe bibliotheek.

Een enkelvoudig materiaal definiëren

Een samengesteld materiaal definiëren

Concept: Bibliotheken

Materialen bewerken

Concept: Materiaal hulpbronnen