Een gedrapeerd oppervlak creëren

Locatie

Creëer gedrapeerd oppervlak

Model > 3D bewerkingen

Vectorworks kan automatisch een rechthoekig, gedrapeerd NURBS-oppervlak over een object leggen. Je kan ook een diepte opgeven voor dit oppervlak. Dit is handig om oppervlakken zoals gordijnen, tafelkleden, productverplakkingen en terreinmodellen (met Vectorworks Architectuur of Landschap) voor te stellen.

Om een gedrapeerd oppervlak te creëren:

Selecteer één of meer objecten die je wilt draperen.

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Creëer gedrapeerd oppervlak’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Aantal controlepunten

Geef het aantal controlepunten op. Hoe meer controlepunten, hoe dichterbij het gedrapeerde oppervlak over het object ligt.

U-richting

Geef het aantal controlepunten op in de U-richting. Dit aantal moet groter zijn dan 3.

V-richting

Geef het aantal controlepunten op in de V-richting. Dit aantal moet groter zijn dan 3.

Diepte (Z)

Geef de diepte op van het gedrapeerde oppervlak (hoe diep de drapering valt). Deze waarde moet kleiner zijn dan de hoogste z-coördinaat van het object.

Omspannen

Oppervlakken creëren vanuit curven

Afrondingen creëren tussen oppervlakken

Sluitvlakken creëren

Wenteling d.m.v. railcurve

Eigenschappen van NURBS-oppervlakken

Concept: NURBS-curven en -oppervlakken