Navigeren door de tekening

Vectorworks beschikt over verschillende gereedschappen en commando’s waarmee je over en door de tekening kunt navigeren.

Tijdens het gebruik zo’n gereedschap zal het ontwerp in de tekening een tijdelijke rendering krijgen met Shaded, zelfs wanneer je een andere rendermethode instelde. Stop je met navigeren, dan rendert Vectorworks het nieuwe aanzicht van het ontwerp. Als de tekening zeer complex is, kanhet zijn dat sommige details worden weggelaten om de navigatie vlotter te laten verlopen. Bij een statisch beeld zullen de details opnieuw zichtbaar worden.

De gereedschappen waarmee je kan navigeren beschikken over verschillende knoppen in de Methodebalk. Sommige daarvan stellen je in staat om een navigatiemethode te kiezen, andere zijn meer te vergelijken met commando’s. Bij het gebruik van bepaalde gereedschappen vind je in de coördinatenbalk informatie die je helpt om de weergave te oriënteren.

Het abonnement voor de weergave (hetzij op het ontwerplaagvlak of op een werkvlak) hangt af van de werkvlakknoppen in de Weergavebalk (zie Working plane view and modes).

Vlieg over

Wandel door

Verplaats aanzicht

Roteer aanzicht

Virtuele modellen

Met een 3D-muis navigeren

Voorkeuren Vectorworks: Categorie 3D

Heb je niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag aan Dex, onze virtuele assistent.