Inhoud bestand importeren als symbooldefinities

Voor de volgende bestandstypes bestaan er specifieke commando’s waarmee je de inhoud van een individueel bestand rechtstreeks als een symbooldefinitie in het Hulpbronnenbeheer kunt importeren. Meer informatie vind je in Hulpbronnenbeheer en Concept: Vectorworks symbolen.

DXF

DWG

3ds

IGES

OBJ

SAT

STEP

STL

Rhino 3DM

Parasolid X_T

SketchUp

Symbolen gegroepeerd importeren

Commando

Locatie

Importeer symbool (gegroepeerd)

Bestand > Importeer

Hulpbronnenbeheer > Opties bestanden

Met het commando Importeer symbool (gegroepeerd) importeer je meerdere bestanden of mappen met bestanden in het Hulpbronnenbeheer. De inhoud van de geïmporteerde bestanden wordt bewaard als symbooldefinities.

Om een of meer bestanden te importeren als symbooldefinities:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Importeer symbool (gegroepeerd)’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Selecteer één of meer bestanden

Gebruik deze optie om bepaalde bestanden uit een map te importeren. Klik op Selecteer bestanden en kies één of meer bestanden om te importeren. Het aantal geselecteerde bestanden wordt weergegeven.

Selecteer een map

Gebruik deze optie om alle bestanden uit een map te importeren. Klik op de knop Selecteer map en selecteer de bronmap. De naam en locatie van de map worden weergegeven.

Importeer uit submappen

Vink deze optie aan om ook alle bestanden uit de submappen van de geselecteerde map te importeren.

Creëer symboolmappen voor submappen

Vink deze optie aan om een symboolmap te creëren voor elke submap van de geselecteerde map.

Plaats in de klasse

Selecteer de klasse voor de geïmporteerde symbolen of creëer een nieuwe klasse.

Invoegpunt

Bepaal het invoegpunt voor de geïmporteerde symbolen.

Instellingen

Klik op deze knop om het dialoogvenster ‘Importeer symbool (gegroepeerd) instellingen’ te openen.

Hier stel je importopties voor specifieke bestandsformaten in.

Het dialoogvenster ‘Importeer symbool (gegroepeerd) instellingen’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Lijst bestandsformaten

Klik op een bestandsformaat om importopties voor dat bestandstype in te stellen.

Importeer materialen

(3DS/OBJ/SketchUp)

Importeer alle materiaal- en textuurgegevens uit de bestanden als Renderworkstexturen en/of creëer Renderworkstexturen voor alle materialen uit de bestanden.

Importeer Mesh Objects

(Alleen 3DS)

Importeer objectgeometrie uit elk 3ds-bestand als Vectorworks draadwerk of als groepen van 3D-polygonen.

Importeer de geometrie uit het bestand als

(Alleen SketchUp)

Importeer objectgeometrie uit elk SketchUp-bestand als Vectorworks draadwerk of als groepen van 3D-polygonen.

Klik op OK om terug te keren naar het dialoogvenster ‘Importeer symbool (gegroepeerd)’.

Klik op Importeer.

De voortgang wordt bestand per bestand getoond. De resultaten van de import worden getoond in het dialoogvenster ‘Importeer symbool (gegroepeerd) resultaten’.

Klik op de knop Logboek om het logbestand met de resultaten te openen. Het logestand, genaamd ImportAsSymbolLog, wordt in de Vectorworks gebruikersmap geplaatst. Het rapport geeft een samenvatting van de import, met inbegrip van een lijst van bestanden waarvoor de import is voltooid of mislukt.

Importinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden

3DS importeren (enkel 3D)

IGES importeren (3D)

OBJ importeren

SAT-bestanden importeren

STEP importeren

STL importeren

Rhino 3DM importeren (3D)

Parasolid X_T importeren

SketchUp importeren