Design SuiteEigenschappen van dakvlakken

De parameters van een dakvlak kan je bewerken via het Infopalet. De meeste instellingen komen overeen met de velden van het dialoogvenster ‘Dakvlak’ en zijn beschreven in Een dakvlak creëren en Instellingen daken. Enkel de parameters die verschillen, worden hier besproken.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Afschuining herstellen

Als het dakvlak verbonden werd met een ander dakvlak met de methode Dakvlakken in verstek van het gereedschap Verbind/Combineer, klik je op deze knop om de dakrand naar de oorspronkelijke afschuining te herstellen (indien nodig) en op alle andere randen een verticale uitsnijding toe te passen.

Instellingen dakkapel

Wanneer het dakvlak een of meer dakkapellen omvat, kan je op het Infopalet de instellingen daarvan aanpassen. Deze instellingen gelden voor alle dakkapellen in het dakvlak.

Muurdikte

Hiermee stel je de dikte in van de muren van de dakkapellen.

Dakdikte

Hiermee stel je de dikte in van het dak van de dakkapellen.

Stijl

Hier wordt de huidige dakstijl weergegeven. Indien gewenst kan je deze stijl loskoppelen, vervangen of bewerken (zie Dakstijlen verwijderen en/of vervangen vanuit het Infopalet of ).

Muuraansluiting

Hier vind je het aantal muren waarmee het dakvlak is verbonden. Gebruik de opties uit de keuzelijst om het dak met een reeks muren te verbinden of los te koppelen.

Componenten

Het dialoogvenster ‘Dak’ wordt geopend. Voor dakvlakken zonder stijl, bewerkt de dakcomponenten; voor dakvlakken met stijl, bewerkt enkel de textuur instellingen (zie Dakcomponenten creëren).

Dak gegevens

Klik op deze knop om dak-informatie op te halen uit het Dakvlak gegevens dialoogvenster; zie Instellingen daken.

Een dakvlak creëren

Dakvlakken verbinden

Openingen in dakvlakken maken

Instellingen daken

Aansluitingen tussen dak en muren

Een groep bewerken

Objecten vervormen